Alex Pastoor krijgt NEC maar niet aan de praat. De 45-jarige Amsterdammer kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen over van Excelsior, maar verloor zaterdagavond voor de zesde achtereenvolgende keer een wedstrijd met zijn ploeg in de Eredivisie. In het Kyocera Stadion bleek ADO Den Haag door een doelpunt van John Verhoek te sterk (1-0).
NEC begon prima aan het duel in de Hofstad. De Nijmeegse formatie, die aantrad zonder basisspelers Kevin Conboy, Nick van der Velden en Género Zeefuik, had het beste van het spel en kwam al vlot tot twee goede mogelijkheden voor Melvin Platje. De 22-jarige Volendammer vond echter tot tweemaal toe ADO-doelman Gino Coutinho op zijn weg.
Pastoor zag zijn equipe nauwelijks in de problemen geraken, maar werd na vijfentwintig minuten geconfronteerd met een pijnlijk tegendoelpunt. Jens Toornsta stuurde John Verhoek de diepte in, waarna de midvoor middels een fraaie actie – hij gaf zowel Bram Nuytinck als Rens van Eijden het nakijken – het net liet bollen: 1-0.
De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar waren te slordig in hun spel om het de Hagenezen daadwerkelijk lastig te maken. Platje ondernam opnieuw een opportunistische poging, maar zijn schot vloog over het doel van Coutinho. Aan de andere kant werd doelpuntenmaker John Verhoek de mogelijkheid geboden om de score te verdubbelen. De van het Franse Stade Rennes gehuurde Hagenees slaagde er echter niet in een voorzet vanaf de zijkant achter Gabór Babos, sluitpost van NEC, te glijden.
ADO ving het tweede bedrijf uitstekend aan. Het team van Maurice Steijn zette haar tegenstander vast en kwam tot een aantal goede kansen. Zo redde Babos op een schot van Wesley Verhoek en zag Tjaronn Chery zijn schot via de buitenkant van de paal naast het doel van de ervaren Hongaar belanden. Voor NEC werd de zwak spelende Stef Nijland gevaarlijk, terwijl ook Melvin Platje zich opnieuw liet gelden. Beiden wisten echter niet te scoren.
Doordat Babos tien minuten voor tijd redde op een afstandsschot van ADO-speler Aleksander Radosavljevic, mochten de Gelderlanders blijven hopen op een punt. In de blessuretijd pompten NEC de bal het strafschopgebied van haar opponent in en was het via een scrimmage nog dicht bij een doelpunt. Coutinho gaf echter geen krimp en bezorgde de thuisploeg zodoende een ietwat gelukkige driepunter.