NEC is er vanavond niet in geslaagd om hekkensluiter Go Ahead Eagles te verslaan. In een teleurstellend duel won Go Ahead met 1-2. Het doelpunt van Grot in de slotfase, maakte de goals van Manu en Antonia helaas niet onschadelijk. Ook de rode kaart voor Elvis Manu hielp NEC niet.

Bij NEC mocht Mayi verrassend aan de aftrap verschijnen. Hij nam de plek van Larsson in, terwijl Von Haacke Janio Bikel verving tegenover de verloren wedstrijd tegen Feyenoord. Verder waren er geen wijzigingen in het elftal van trainer Peter Hyballa. De Eagles hadden de nodige afwezigen. Darren Maatsen en Rochdi Achenteh waren geschorst en oud NEC’er Tom Daemen was geblesseerd. Ook Lambooij, David en Locigno moesten de wedstrijd wegens een blessure aan zich voorbij laten gaan.

De openingsfase was duidelijk voor NEC, maar het ontbrak aan creativiteit op het middenveld. Na een mooie aanval over rechts vergat Rayhi de bal een tik te geven. Na 12 minuten bracht Go Ahead de stand tegen de verhouding in op 0-1. Elvis Manu, waar NEC de hele wedstrijd de handen vol aan had, dribbelde zo door de defensie en kon de bal achter Joris Delle schieten. NEC had het moeilijk, met de razendsnelle Antonia en Manu was balverlies dodelijk. En dat bleek, na 24 minuten counterde Go Ahead zich knap naar de 0-2. Antonia kreeg een op het oog te zachte pass, maar Breinburg was niet alert en Antonia kaapte de bal achter de aanvoerder weg: het leek een zware avond te worden voor de Nijmegenaren. NEC had het zeer lastig met de lantaarndrager, maar na 40 minuten begon de ploeg dan eindelijk wat druk te zetten. Keeper Zwarthoed had de nodige moeite maar Go Ahead kwam met de schrik vrij. De storm hield al snel weer op.

Wedstrijdstatistieken
Opstelling NEC: Delle; Dyrestam, Dumic, Golla, Fomitschow; Von Haacke (46′ Messaoud), Kadioglu (73′ Groeneveld), Breinburg; Mayi (46′ Larsson), Grot, Rayhi

Opstelling Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Ritzmaier, Schenk, Fischer, Groenbast; Duits (75′ Nieveld), Crowley (71′ Suk), Chirivella; Manu, Hendriks (84′ Marengo), Antonia

Geel:
Mayi
Antonia, Manu (2x, rood), Zwarthoed

Scoreverloop:
’12 0-1 Manu
’25 0-2 Antonia
’92 1-2 Grot

Foto: Rob Koppers