Tussen al het coronanieuws door is NEC nog altijd bezig met de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. De aanstelling van de opvolger van Remco Oversier, die in december 2018 vertrok, laat op zich wachten. En dat terwijl er belangrijke beslissingen met betrekking tot aflopende contracten, selectie en trainers aankomen.

"We hebben maandagavond nog het reguliere rvc/Stak-overleg gehad", legde algemeen directeur Wilco van Schaik uit in de Jarda Podcast. "Toen zaten we ruim drie uur met een man of dertien in een conference call. Dat soort dingen worden dan besproken, maar het komt nu wel in moeilijker vaarwater. We kunnen moeilijk face to face met een kandidaat praten, dat geldt ook voor het hoofd jeugdopleiding. Dat maakt het lastig, want ga je mensen elkaar laten opzoeken in deze tijd?"

"Telefonisch kun je veel doen, maar dit zijn zulke belangrijke functies dat je de laatste gesprekken echt face to face moet doen", vervolgde Van Schaik. "De processen lopen en er is telefoon- en appverkeer, maar concreter dan dat kunnen we nu niet worden. Dat maakt het niet makkelijk. Maar we kunnen erover gaan zeuren, het is nu eenmaal zo. We moeten ons er soms bij neer moeten leggen. Soms moet je concessies doen en dingen laten."

Kandidaten voor de functie zijn er zeker, benadrukt Van Schaik. "Er lopen gesprekken, maar die lopen er continu al. Er is door de rvc een profielschets gemaakt, daar ben ik bij aangesloten. Zodra zij in de volgende ronde zitten, mag ik me erbij aansluiten. Die periode zouden we nu ingaan, maar dat staat nu op losse schroeven."

Academie
Dat bij de academie Iddo Roscher en Dominique Scholten zijn vertrokken, helpt de club ook niet. "Dat komt erbij. De academie staat qua structuur heel goed, dat helpt. Er werken mensen die loyaal en betrokken zijn, onder hen worden de functies onderverdeeld en zo kunnen we voorlopig door. De visie staat, maar er moeten we nieuwe mensen voor worden aangetrokken. Er lopen gesprekken met kandidaten, maar onze blik daarvoor is op volgend seizoen gericht. Voor beide functies heb ik al meerdere gesprekken gevoerd."

Foto: Rob Koppers

Beluister hieronder de hele Jarda Podcast: