NEC heeft de eerste wedstrijd van het seizoen ruim verloren. In eigen huis gingen de Nijmegaren met 1-4 onderuit tegen FC Groningen. In de eerste helft zorgden Chery en Kirm voor twee Groningse treffers. Vlak voor rust maakte Navarone Foor de aansluitingstreffer, maar negen minuten na de theepauze maakte David Texeira er 1-3 van. Vlak voor het einde van de wedstrijd besloot invaller Zivkovic met een kopbal de marge op drie doelpunten.

In een zonnige Goffert werd er afgetrapt door FC Groningen. De wedstrijd begon in een vrij laag tempo en na tien minuten was het al raak voor de bezoekers. Een schot van Filip Kostic werd van richting veranderd, waardoor doelman Kalle Johnsson een schlemielige indruk maakte en de bal slechts een tikje kon geven. Voor nieuwkomer Tjaronn Chery was het gemakkelijk om de bal van dichtbij in te tikken: 0-1. Een slechtere start had NEC zich haast niet kunnen wensen. In de eerste twintig minuten was Groningen zeker beter in het vinden van de vrije man en de daaruit voortvloeiende soepele combinaties maakten het voor NEC moeilijk om in balbezit te komen. 
Na de korte drinkpauze was er een kans voor NEC. Een vrije trap van Christoph Hemlein werd verlengd door Kevin Conboy, maar belandde net naast het doel. Toch was het even later aan de andere kant raak. Een goede steekpass van Chery maakte het voor Andraz Kirm mogelijk om de 0-2 binnen te stiften. Er was in de eerste helft ook maar weinig lijn in het spel van NEC te ontdekken. Groningen controleerde voornamelijk en had vrij weinig moeite met de Nijmeegse tegenstander. Vlak voor rust kwam er dan toch een treffer voor NEC. Hemlein stoomde op vanaf de rechterflank en gaf een goede voorzet richting Foor. De middenvelder faalde niet en scoorde nota bene met zijn hoofd de aansluitingstreffer: 1-2.
Na de rust moest Cihat Çelik zijn plek op de linkerflank al opgeven aan de Iraanse aanwinst Alireza Jahanbakhsh. NEC begon de tweede helft strijdlustig en zette meer druk op de Groningers. Het hielp echter niet veel, want aan de andere kant ging het opnieuw een stuk gemakkelijker. Na een pass van Wijnaldum kon Kostic op het doel van Johnsson af. De vleugelspeler legde de bal af op Texeira, die deze op simpele wijze kon binnentikken: 1-3. Na de derde Groningse treffer zakte NEC ook weer terug op het matige spel van voor de rust. Ook de inbreng van Jahanbakhsh hielp daar niet bij. 
Ruim een kwartier voor tijd werd Groningen twee maal achter elkaar gevaarlijk. Door een rush van Kostic langs de linkerflank moest Johnsson ingrijpen en uit de daarop volgende corner kwam de bal voor de voeten van Chery, die de Zweedse sluitpost probeerde te verrassen met een hoge bal. Johnsson tikte de poging echter knap over zijn doel. Vlak voor tijd strooide FC Groningen nog wat extra zout in de Nijmeegse wonden. Een voorzet van Kirm werd door invaller Zivkovic moeiteloos met het hoofd binnengekopt: 1-4. Een teken voor de NEC-fans om massaal het stadion te verlaten.
Wedstrijdverloop
10’ 0-1: Chery.
27’ 0-2: Kirm.
45’ 1-2: Foor.
54’ 1-3: Texeira.
90’ 1-4: Zivkovic.
Opstellingen
NEC: Johnsson; Bovenberg, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Pálsson, Foor, Loen (66’ Diarra); Hemlein (85’ Tutuarima), Higdon, Celik (46’ Jahanbakhsh).
FC Groningen: Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Van der Velden, Lindgren, Chery; Kirm, Texeira (84’ Zivkovic), Kostic.