NEC wil graag de contracten van Magnus Mattsson en Dirk Proper verlengen. De Nijmegenaren zouden het contract van de 24-jarige Deen willen openbreken, maar Mattsson en zijn management zijn hier nog niet op ingegaan, zo meldt Voetbal International.

Mattsson heeft nu een contract dat loopt tot de zomer van volgend jaar. NEC heeft een optie om de verbintenis met één jaar te verlengen. De club gaat dit doen, maar wil het liefst dat de aanvallende middenvelder niet voor een jaartje, maar voor meerdere seizoenen tekent. Sinds de zomer is Mattsson de grote man bij NEC. In de Eredivisie staat hij al op zeven goals en vijf assists. Daar waar hij vorige seizoenen nog vanaf de linkerkant kwam en daar vaak bekritiseerd werd, bloeit hij dit jaar helemaal op als aanvallende middenvelder.

Proper

Ook wil NEC graag verlengen met Proper. De 21-jarige middenvelder tekende begin dit jaar nog een nieuw contract dat hem tot de zomer van 2025 aan de club bindt, maar NEC ziet hier graag een paar extra jaren bijkomen. Naar verwachting gaat Proper na dit seizoen een stap maken en de club wil natuurlijk een zo hoog mogelijke transfersom. VI weet te melden dat er een hoop interesse is voor de middenvelder.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Daarnaast schrijven zij dat Carlos Aalbers in de winter de as van NEC wil versterken. Zo moet er in het centrum van de defensie iemand bij komen en door het wegvallen van Bas Dost is Koki Ogawa momenteel de enige spits in Nijmeegse dienst. Eerder op de dag werd gemeld dat Kevin van Veen (FC Groningen) hiervoor in aanmerking zou komen, maar dit werd door VI later alweer ontkracht.

Foto’s: Orange Pictures