Etien Velikonja staat ook volgend seizoen onder contract bij NEC. De Sloveense spits tekende eerder een contract voor één seizoen, maar die verbintenis is automatisch met een jaar verlengd. Dat is gebeurd vanwege een clausule in het contract, bevestigt een woordvoerder van de club.

De 31-jarige Velikonja kwam op de laatste dag van de zomerse transferperiode over van het Sloveense Gorica, als vervanger van Sven Braken. Door een clausule in het contract van Braken kon de spits voor een bepaald bedrag vertrekken naar Livorno. Velikonja, die eerder bij onder andere Willem II speelde, werd zijn vervanger. NEC had het toen nog over een optie in het contract voor nog een seizoen, maar er werd geen melding gemaakt over de clausule.

Dit seizoen, tot de coronastop, heeeft het trainerstrio lang geworsteld met de spitspositie. Velikonja viel een aantal keer in, tegen FC Den Bosch bijvoorbeeld met succes, maar werd ook ziek en belandde op de bank. Ole Romeny kreeg de kans in de punt van de aanval en uiteindelijk kreeg aanvallende middenvelder Zian Flemming de voorkeur. Velikonja staat op twee goals en vier assists in zestien duels voor NEC.

Foto: Rob Koppers