Kevin Conboy gaat zijn aflopende contract bij NEC niet verlengen. Dat vertelt de Deense linksback tegenover Bold.dk. De 27-jarige verdediger vindt het na vier jaar Nijmegen tijd voor iets nieuws, maar wil het seizoen wel afmaken bij NEC.
“Ik zit hier al vier jaar, dus het is tijd voor iets nieuws. Mijn familie wil dat ook.” Concrete ideeën heeft Conboy echter nog niet. “Het maakt me ook niet veel uit waar het is. Het gevoel moet goed zijn, het totale pakket. Of het nu in Nederland is of ergens anders, doet er niet zo toe.”
Zijn landgenoten Sören Rieks en Lasse Nielsen vertrokken afgelopen zomer uit Nijmegen, dat had Conboy ook graag gewild. Inmiddels is hij wel over die teleurstelling heen. “Het is geen geheim dat ik een beetje teleurgesteld ben geweest omdat ik deze zomer niet weg kon. Maar verder gaat het wel prima. We spelen op het tweede niveau, waar we echt domineren. Ook persoonlijk gaat het goed.”
De Jupiler League is voor Conboy zelfs een positieve verrassing. “Het is logisch dat het niveau niet zo hoog is als dat van de eredivisie, maar ik ben verbaasd over hoe sterk deze competitie is. Er zijn veel sterke teams, ook al is het het tweede niveau.”