NEC’er Kevin Conboy zal de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag en het KNVB-duel met FC Volendam noodgedwongen aan zich voorbij moeten laten gaan. De linksback kreeg het in de Gelderse derby (0-1 verlies) aan de stok met Vitessenaar Giorgi Chanturia en kon daardoor vroegtijdig gaan douchen.
Conboy ontving na circa tien minuten spelen in het tweede bedrijf een kopstoot van Chanturia, waarna de Deen, bezig aan zijn eerste seizoen in Nijmeegse dienst, zijn tegenstander een tik in het gezicht verkocht. Scheidsrechter Reinold Wijdemeijer kon het gedrag van de heethoofden niet appreciëren en bestraften beiden met een rode kaart.
De KNVB legde Conboy en Chanturia een schorsing van twee matchen op en inmiddels zijn hun werkgevers akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Stanley Aborah viel in namens Vitesse, maar ook hij haalde het einde van de burenruzie niet: de middenvelder kon inrukken na een harde overtreding op Ryan Koolwijk en mist eveneens twee wedstrijden.