Kevin Conboy had er in de rust nog alle vertrouwen in dat NEC zou gaan winnen van SC Cambuur, vertelde hij na afloop tegenover ForzaNEC.nl. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-1. “We gingen voor drie punten. Er zat meer in vandaag. Maar als je met negen man eindigt na zo’n hectische slotfase, mag je best blij zijn met een punt.”
Vlak voor rust kwam Cambuur op 1-1 door een rake vrije trap van Mart Dijkstra. “Het was een domme overtreding. Hij schoot de bal goed binnen. In zulke situaties is het moeilijk om te verdedigen. Het was een klap in ons gezicht, zo vlak voor rust. Maar aan de andere kant speelden we een goede eerste helft. Ik had er nog een goed gevoel over en dacht echt dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen.”
Net als in de eerste helft kreeg NEC ook in de tweede helft een hoop kansen. Maar ze gingen er maar niet in. “Dat is ons probleem, het hele seizoen al. We creëren veel kansen, maar we krijgen de bal er niet in. Andere teams hebben twee, drie kansen nodig om te scoren. We waren zowel ongelukkig als onscherp vandaag.”
In de slotfase kregen Ryan Koolwijk en Rens van Eijden van NEC een rode kaart. “Ik vond de tweede gele kaart voor Rens overdreven. Ik liep er nog bij.” Door de rode kaarten mist NEC het tweetal volgende week tegen AZ. Het belooft een lastige pot te worden. “Elke wedstrijd is lastig dit seizoen. Ik heb er nog vertrouwen in dat we daar punten kunnen pakken. We moeten ons focussen op het behalen van de nacompetitie. Bij de laatste plek wegblijven is het belangrijkste.”