Magnus Mattsson is dit seizoen in vorm bij NEC. Ook afgelopen weekend liet hij dat zien. De Deen gaf twee assists en was daarmee belangrijk in het 3-3 gelijkspel uit bij FC Twente. Hierdoor werd hij door verschillende media in hun Team van de Week gezet en kon hij op de nodige complimenten rekenen.

Voetbal International gaf Mattsson zelfs een acht voor zijn optreden, net als bij ForzaNEC. Daarmee werd er een plekje voor hem ingeruimd in het Team van de Week. Ook bij het Algemeen Dagblad en De Telegraaf stond de Deen bij de beste elf spelers van de twaalfde speelronde in de Eredivisie.

Bij De Telegraaf was oud-voetballer Theo Lucius de rapporteur van dienst. Mattsson is volgens hem een speler van weleer. “Magnus Mattsson van NEC staat op het middenveld. Het is jammer voor NEC dat ze de winst niet over de streep konden trekken bij FC Twente, maar zijn twee assists waren echt uitstekend. De eerste uit de combinatie die hij zelf opzet en dan de voorzet, de tweede met een balletje tussendoor. Een speler met veel dynamiek, die het spel naar voren toe bepaalt en dat is knap.”

Foto: Orange Pictures