FC Groningen heeft de opmars van NEC een halt toegeroepen. Een machteloos NEC ging thuis met 2-0 onderuit tegen de Noorderlingen. Voor rust was Goran Lovre succesvol uit een corner en vlak na rust zorgde Tim Matavz voor de eindstand. Ondanks een rode kaart voor Leandro Bacuna kon NEC het tij niet meer keren.
NEC kende een zeer zwakke eerste helft. De ploeg van Wiljan Vloet grossierde in balverlies en het ontbrak aan de strijd waarmee de Nijmegenaren na de winterstop de opmars naar de tiende plek hadden ingezet. FC Groningen hoefde weinig moeite doen om op de been te blijven en in de achtste minuut pakte de ploeg van Ron Jans de voorsprong na een corner van Thomas Enevoldsen, die werd ingekopt door Lovre. Goede Nijmeegse aanvallen bleven uit en NEC had geluk dat Danny Holla de lat raakte.
Na rust werd het spel niet beter, maar was er wel meer strijd te zien aan Nijmeegse kant. Maar een grote kans, alleen voor doelman Luciano, was niet aan Mitchell Burgzorg besteed en Matavz verdubbelde hun voorsprong in de aanval die er op volgde. Na een rode kaart van Bacuna veerde NEC weer even op, maar Erton Fejzullahu, Bas Sibum en Björn Vleminckx wisten hun kansen niet te benutten. Door de nederlaag ziet NEC VVV Venlo voorbij komen en staat nu elfde.
Foto’s.