NEC speelde zondagmiddag verdienstelijk gelijk tegen Feyenoord: 1-1. Het scheelde echter niet veel of Feyenoord ging in de slotfase alsnog met de drie punten huiswaarts. Jasper Cillessen schoot een uittrap in de blessuretijd hard tegen Santiago Gimenez aan. Na afloop was er veel te doen over het moment.

De spelregels schrijven het volgende voor: een indirecte vrije trap wordt gegevens als: een speler voorkomt dat de doelverdediger de bal uit zijn handen in het spel kan brengen of de bal trapt of er naar trapt als de doelverdediger bezig is deze in het spel te brengen. Van dat eerste leek sprake, maar bij Feyenoord gist men naar de redenering van scheidsrechter Serdar Gozübüyük.

“Volgens mijn spelregelkennis mag je geen beweging naar de bal maken. Ik had niet het idee dat Gimenez dat deed.” Verslaggever Leo Oldenburger concludeerde vervolgens dat het doelpunt onterecht afgekeurd zou zijn. Daar ging Slot dan weer niet in mee. “Ik denk dat ik me moet focussen op de dingen waar ik invloed op heb.” Toch zit er wat frustratie bij de oefenmeester. “De scheidsrechter floot zo snel dat de VAR, mocht hij willen, er ook niets van kon vinden.” Een assistent van Slot heeft Gozübüyük gevraagd naar zijn redenering. “Hij zei dat het ging om onsportief gedrag.”

Slot’s collega-trainer Rogier Meijer weet niet precies hoe de regels zitten, maar zou Cillessen niet graag nadoen. “Voor hetzelfde geldt doet de scheidsrechter niks en geef je het nog weg. Ik was vorig jaar ook behoorlijk pissig op de scheidsrechter in de Kuip, op Joey Kooij. Nu is het andersom. Het zou niet terecht geweest zijn”, aldus de NEC-coach.

Foto: Rob Koppers / Orange Pictures