Vrijdag staat de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Go Ahead Eagels is de tegenstander die de heilige Goffertmat gaat betreden. Waar gaan we heen met onze club? Het meest voor de hand liggend is dat we doorgaan met de ingeslagen weg. Op dit moment staan we tweede met een wedstrijd minder dan de koploper, echter wel met de minste verliespunten. De maandag na Go Ahead is de uitwedstrijd tegen FC Oss, tevens de inhaalmatch van de eerste seizoenshelft waarbij we qua wedstrijden gelijk komen met nummer een Fortuna Sittard.

De plek van trainer Adrie Bogers is overgenomen door de ‘kroonprins’ van Liverpool Pepijn Lijnders. Bogers zal de plek gaan invullen waarvoor hij naar NEC gekomen is, hij zal naast Patrick Pothuizen assistentie aan Lijnders verlenen. Daarmee is aan de wens van veel supporters voldaan, men vond dat de eerste seizoenshelft weinig passievol verlopen was en dat de ‘echte wil’ om te winnen ontbrak.

Met onze ‘Pep’ is daar verandering in gekomen. Zoals de trip naar Estepona liet zien is er vuur en scherpte gekomen in het spel van NEC. Wat dat gaat brengen is natuurlijk koffiedik kijken, maar dat het aantrekkelijk gaat worden is wel voor de hand liggend. Onze nieuwe eindverantwoordelijke houdt van ‘counterpressing’, vrij vertaald bedoelt hij daarmee dat hij de tegenstander vroeg wil opjagen. Daarmee hoeft het spel niet beter te worden echter wel veel aantrekkelijker.

Voor de thuisblijvers reden genoeg om wederom een ( halve) seizoenkaart aan te schaffen, lijkt mij, want per slot van rekening wil toch iedereen onderdeel zijn van een mogelijk kampioenschap? Het elftal kan niet zonder supporters, en de supporters niet zonder de elf op het veld, samen kunnen wederom een mooi half seizoen tegenmoetgaan, en het zou toch doodzonde zijn als je eind van het seizoen moet constateren dat je het gemist hebt in de Goffert?

De halve seizoenkaart kost voor de jeugd € 59,00 en voor volwassenen € 75,00. Als je van Nijmegen en NEC houdt, kan ik me bijna niet voorstellen dat er vanaf vrijdag geen ‘full house’ te noteren is op het stadionplein. Komt allen en support your local club voor rood zwart en groen!

Foto: Rob Koppers