Het is erg zuur, twaalf wedstrijden spelen na de winterstop en welgeteld negen punten binnen gesprokkeld. En oké, de vooruitzichten zijn niet bijster positief. Maar als je de wedstrijden tegen bijvoorbeeld ADO Den Haag, PSV, Heracles en zeker ook FC Groningen neemt, waren we zeker niet minder dan de tegenstander.

We spelen met een matig garnituur, gevolg van de categorie 1-situatie, en het proces  van ‘het gezond moeten maken van de club’. NEC heeft daarin gegokt en gehoopt met passie en strijd (goed gescout door Futuralis) in de eredivisie te blijven. Alles is nog mogelijk, al ziet het er niet rooskleurig uit.

Een scenario zoals drie jaar geleden lijkt me niet wenselijk, zowel degradatie als alle gevolgen van dien niet. Het financiële proces dat NEC doormaakt moet doorlopen worden om de garantie te hebben door te kunnen pakken in een gezonde situatie. 

We kunnen nu de knuppel in het hoenderhok gooien, echter lijkt me dat niet wenselijk. Met negatieve klanken van de tribunes gaat deze toch al niet bijster in zichzelf gelovende spelersgroep niet beter spelen. Daarnaast kunnen we de groep moeilijk aanspreken op disfunctioneren, want er wordt wekelijks keihard gewerkt. Dat het niveau niet hoger is, is spijtig maar nu eenmaal niet anders.  

Wij kunnen wel als een man achter NEC gaan staan, het huidige team 250% aanmoedigen, 90 minuten lang en er met zijn alle voor zorgen dat mister NEC Leiwakabessy met opgeheven hoofd zijn NEC-shirt kan opbergen eind dit seizoen.

Slogans als ‘WIJ ZIJN NEC’ en ‘NEC IS VAN ONS’ zijn van toepassing, laten wij in ieder geval als een man achter Peter Hyballa en groep gaan staan, en laten wij eens laten zien dat wij #SamenbeterNEC zijn.  Voor praten en discussiëren is het nu te laat. Zo vijf wedstrijden voor het einde, als een man achter de ploeg gaan staan is het nooit te laat!