Verontrustend is het woord dat de hele nacht in mijn gedachten zat.

Verontrustend omdat we al vier wedstrijden geen enkele aanspraak hebben mogen maken op één, laat staan drie punten. Verontrustend omdat elke keer als de tegenstander ‘iets’ omzet in het veld, wij daar geen antwoord op kunnen geven. Verontrustend omdat nu al heel gewaardeerde supporters zich openbaar uitspreken tegen het huidige voetbalspel.

Natuurlijk is het van onze trainer fijn dat hij de club wilde helpen en zijn assistentschap inwisselde voor een (tijdelijk) hoofdtrainerschap. Maar elke voetbalkijker snapt nu waarom Adrie assistent is en geen hoofdtrainer. En dat is helemaal niet erg, dat is zelfs te waarderen, geen enkele club kan zonder goede assistenten.

Promoveren is een must in Nijmegen. Sponsoren, investeerders en supporters zullen een tweede jaar eerste divisie niet accepteren en de inkomsten die nu nog gerealiseerd zijn, zullen drastisch lager zijn dan dit seizoen. Promoveren is met zijn allen werken aan een topklimaat waar supporters, staf en directie/medewerkers elkaar opbeuren naar een hoog niveau.

NEC zal dus snel moeten ingrijpen. Er zal desnoods met hulp van de investeerders een hoofdtrainer aangesteld moeten worden die wel voldoet aan de kwaliteiten die het hoofdtrainerschap vraagt. Er zijn voldoende goede trainers werkloos op dit moment en haast is geboden.

De huidige directie is capabel genoeg om deze ingreep te realiseren. Nu is het echt hopen dat ze dit ook gaan doen, voetballen in de marge van de Jupiler zal de doodsteek van onze mooie club zijn.

Met juist beleid de hoofden koel, vechten voor NEC.