Het is de maandag na NEC-Ajax. Hyballa moet – als het aan NEC ligt – een ‘ervaren trainer’ naast zich dulden. Critici roepen weer om de diensten van Futuralis, suikeroom Boekhoorn roept in het regionale dagblad dat hij de club nooit zal kopen en het vertrek van de directeur wordt wederom in refrein aangeheven.

Diezelfde dag moet Ferdi Kadioglu op het matje komen op het kantoor van de trainer in de Goffert. Zijn uitspraken na afloop van het kansloze duel van de Nijmegenaren tegen Ajax zijn onderwerp van discussie. Ferdi schaamde zich om op het veld te staan. Ferdi vergeleek de verdediging van zijn ploeg met die van de tegenstander tijdens een potje Fifa: je liep er zo door heen. Ferdi riep – niet gehinderd door enige vorm van mediatraining – wat menig supporter voelt. Ferdi had de pest in.

Het grote talent van NEC sneed zichzelf in de vingers met zijn ongezouten kritiek op de verdediging van de ploeg. Het kwam hem op een reprimande van de trainer te staan en vermoedelijk zal de directeur of het bestuur er ook nog wel een schepje bovenop gedaan hebben.

Het niet-geacteerde chagrijn leverde hem een standje op, terwijl de jonge middenvelder als enige deed wat alle meer ervaren spelers nalieten. Ferdi nam het elftal op sleeptouw. Hij zorgde ervoor dat de toeschouwers er nog één keer vol achter gingen staan. Hij vocht voor rood, zwart en groen. Ferdi sprak namens de fans, maar faalde. Hij kreeg zijn teamgenoten niet mee.

Ik genoot van de boosheid van Ferdi tegenover Fox. Ik hou van zijn absolute wil om wél te voetballen. Het standje dat hij kreeg, doet daar niks aan af. Hopelijk roept hij volgende week weer wat hem van het hart moet. Fifa Ferdi!