Met enige wantrouw volg ik ons clubje vanaf de zijkant. Blijkbaar lukt het ons niet om spraakmakende namen te contracteren, maar blijkbaar lukt het ons ook niet om mindere namen naar de Goffert te krijgen. Feitelijk heel zorgelijk is het dat we tot nu toe alleen een keeper aan ons wisten te binden. Het is immers 6 dagen voor aanvang eerste training.

Aan de supporters ligt het wederom niet, na een behoorlijk tenenkrommend seizoen zijn er toch alweer meer dan 4100 trouwe supporters die zijn/haar seizoenkaart verlengd hebben. Dat is toch behoorlijk bijzonder te noemen. Want laten we eerlijk zijn, op Go Ahead-thuis na zijn we afgelopen seizoen niet echt verwend met ‘mooi’ voetbal.

Zondag heb ik het interview gelezen in de Goffertkreet, waarin Oversier eigenlijk in heel veel woorden vertelt dat we maar weinig hoeven te verwachten aankomend seizoen, en dat we in de totale linie geen Eredivisie-club meer zijn.  Oversier: “Wij zijn op dit moment geen Eredivisie-club, zo reëel moeten we zijn. We draaien structureel verlies en we hebben een verouderd stadion.” Maar volgens mij is dit al jaren zo, of ik moet me echt vergissen. Alhoewel categorie 2 geeft toch vaak een eerlijk beeld vd situatie en mijns inzien is dat niet slecht.

Verder heeft Oversier het over een Sven Kramer-syndroom, Een syndroom van het moeten winnen, maar goed NEC had dan ook het hoogste spelersbudget. Dus de verwachtingen van de supporters waren redelijk terecht.

Wat ik echt mis bij onze technisch directeur is enige zelfreflectie, nergens ook maar een kritische noot naar zichzelf. Supporters, tegenstanders, kunstgras, enz. Alles was de oorzaak van het slechte resultaat, behalve hijzelf. En dat geeft te denken. Enig denkwerk laat zien dat cruciale fouten door Remco zelf zijn gemaakt, echter geen enkele zelfreflectie.

Vorig jaar was er het excuses dat hij te laat begon met samenstellen omdat hij pas 13 juni werd aangesteld, ondertussen is het 25-06-2018 en lopen er alleen maar spelers weg, nota bene naar concurrenten. De trainerswissel was er een om in te lijsten, een trainer degraderen naar het tweede plan en vervolgens een tweede trainer halen die feitelijk als ICT’er aan de slag het gekund.

Voor mij is het ondertussen wel duidelijk dat we van binnenuit niets hoeven te verwachten. Kennelijk zitten de heren investeerders ook niet op een lijn, en krijgt Oversier niet datgene wat nodig is om een fatsoenlijk elftal te realiseren. Ik hoop dat ik me vreselijk vergis maar vrees het ergste.

Belangrijk is nu wel dat Oversier een spiegel voorgehouden krijgt waarin hij nu ook eens zichzelf gaat bekijken dan steeds allerlei excuses te zoeken waar het allemaal aan ligt als het niet loopt zoals het moet lopen.

Mijns inzien ben je net zo sterk als je zwakste schakel, in de aanloop naar het nieuwe seizoen wordt pijnlijk duidelijk dat Oversier de zwakste schakel is, kan iemand hem die spiegel voorhouden?

Harold Bastiaans