Beste Jack,

Eind vorig seizoen werden wij, de supporters, blij verrast met de berichten dat je terug zou komen naar De Goffert. Uiteraard niet meer als hulptrainer, maar als de succescoach van Almere City. Iedereen die ik tegen kwam was enthousiast. Ik in het bijzonder, wat was ik blij met dit clubicoon aan de leiding van de technische staf.

Goed, je had te maken met een ietwat te jonge technisch directeur, maar wat iedereen zag, was dat je wel kwaliteit geleverd kreeg om een elftal te bouwen. Jijzelf was daar ook erg blij mee, getuige onze gesprekken die we gezamenlijk voerden.

Bij aanvang van de competitie had iedereen nog het idee dat alles goed zou gaan. Roda-uit bijvoorbeeld – toch een concurrent – werd netjes verslagen. FC Dordrecht, Helmond Sport en Jong FC Utrecht werden aan de zegekar gebonden, maar daarnaast waren er kansloze verliespartijen tegen Almere City, FC Eindhoven, TOP Oss en onlangs nog tegen RKC en MVV. Er zaten NEC onwaardige thuisnederlagen bij, waarbij bijvoorbeeld 080 altijd het voortouw nam om het team te blijven steunen

Uiteindelijk spelen we in de marge mee en werden we verrast door het ontslag van onze technisch directeur Oversier in plaats van de trainer. Ik kan je wel meegeven dat dit komt omdat je een clubman bent. Had je Lijnders geheten, was je onherroepelijk eruit gebonjourd. 

Natuurlijk rommelt de club aan alle kanten en zijn er in de gehele club rotte appels die mede de oorzaak zijn voor de huidige onrust. En ja, zaken zijn vreemd binnen de structuur van de club met een investeerder bij het STAK, een technisch man van de rvc die zaken behartigde voor mensen uit de technische staf en investeerders die hun geld in rook zien opgaan door de matige prestaties. Maar alles en iedereen weet dat een positieve prestatie op het veld het tij kan keren.

De matige prestaties zorgen er ook voor dat de supporters morren. Was Bogers eerste man geweest, waren de ruiten op het voorplein al vaker gewisseld dan de schoenen van de spelers. Dit alles getuigt dat wij allemaal hopen op de ommekeer onder jouw leiding.

Echter, lukt het je niet en weet je dat je het niet op de rails krijgt, houd dan ‘voor ons supporters’ de eer aan jezelf, zodat wij niet hoeven meemaken dat ook jij als clubman ontslagen wordt. Ik weet dat het moeilijk is, maar ik wil De Gier altijd als een clubman blijven zien met het hoofd omhoog, en niet een tweede Anton Janssen die zich nimmer meer wil laten zien op de club.

Harold