Beste Ernst, of was het Ernest,

 

Ik wil toch even deze brief gebruiken om je wat te vertellen en te vragen, ik neem aan dat je dat geen probleem vindt. Bij aanvang van je contract bij ons wist je van onze financiële situatie, je was bekend met categorie 1 en je wist dat we moesten werken met de euro’s van de investeerders. Niks nieuws, dat weet namelijk iedereen die NEC volgt. Wat jij zeker weet en voor anderen minder duidelijk is, is dat we werken met een technisch hart. Een hart waarvoor het noodzakelijk is dat dit gezond blijft tikken en waar het zo geregeld is dat er niks gerealiseerd wordt zonder dat ook maar iemand niet akkoord is.

 

In december waren er de eerste momenten dat we merkten dat er andere club op de loer lag, op sommige fora werd jouw naam al in verband gebracht met Groningen, en daar is niks mis mee, want je hebt tot dat moment ook boven verwachting gedaan, met minimale middelen een prachtige plek op de ranglijst gerealiseerd, Chapeau.

 

Dan is er de transferperiode, toen we het seizoen startten was je heel consequent richting Anthony Limbombe. Je hield hem ernaast omdat hij te nadrukkelijk bezig was met Leeds, echter was daar in de volgende periode de Santos affaire. Hij moest blijven spelen was besloten in het technisch hart, omdat er clubs voor hem kwamen kijken. Toen bleek dat er niemand belangstelling had, was er de volgende actie, hij zou ernaast komen staan zodat Roman zich in de kijker kon spelen. We blijven namelijk een opleidingsclub die het moet hebben  van transfersommen. En in de rust was daar jouw judaskus richting technisch hart. Althans, daar heeft het alle blijk van, want was het namelijk niet zo dat alle partijen in het technisch hart ‘ja’ moeten zeggen alvorens het gebeurt?

 

Daarna was de poppenkast compleet. Jij zegt dat je niet naar Groningen gaat en vervolgens sta je doodleuk op de verkeerde verdieping bij Fox binnen terwijl je met je zaakwaarnemer een afspraak hebt bij SEG samen met Hans Nijland van Groningen. Dat is voor mij 6700 seizoenkaarthouders in de boot nemen, terwijl iedereen bij onze club jou een financiële verbetering zou gunnen als succescoach van dit seizoen.

 

Daarnaast was er de volledige onbegrijpelijke vijfmans verdediging tegen PSV, waarbij het alle schijn heeft dat jij koste wat kost Rens van Eijden liet spelen, die de weken daarvoor in Moskou op een hotelkamer had gebivakkeerd in plaats van op het trainingsveld. Laat deze man nu ook bij hetzelfde management zitten als jij. Ik wil er geen opzet achter zoeken, maar voor mij heb je de schijn tegen.

 

Ondertussen lijkt het erop dat je bewust de club, de investeerders en de supporters wil laten zien wie er de baas is. Het niet meer opstellen van Bikel is bijzonder, zeker omdat je weet dat voor hem belangstelling is, het niet meer opstellen van Golla is een doorn in het oog van de supporters maar ook van de club, je weet namelijk dat hij een EK kan spelen als hij bij ons speelt. Vervolgens is daar het bewust negeren van Roman, zelfs vandaag begin je niet met deze diepe spits.

 

Uiteindelijk bepaal jij, en weet jij dat NEC niet de financiële middelen heeft om jou voor dit gedrag naar een ander plan te zetten, echter heb je wel te maken met een stadion vol supporters die het maximale van je mogen verwachten. Ik wens je heel veel wijsheid toe de aankomende afsluitende weken, en ik hoop op een mooi afscheid op de middenstip de laatste wedstrijd.

 

Harold Bastiaans