Geen plastic wegwerpbekertjes meer in De Goffert. NEC stapt vanaf de thuiswedstrijd tegen FC Twente over op herbruikbare bekers, waar eenmalig extra voor betaald dient te worden. Dit is in reactie op nieuwe wetgeving, die het gebruik van wegwerpbekers- en bakjes verbied.

NEC stapt per 20 januari over op herbruikbare bekers, maakt de club dinsdagmiddag bekend. Tegen FC Twente ontvangen supporters voor het eerst hun drankje in speciale bekers met een NEC-design. Voor de bekers betaalt iedere supporters eenmalig twee euro. Na aanschaf van de beker ontvangt men een NEC-munt, waarmee een nieuwe beker gratis op te halen is bij de volgende wedstrijd. Het besluit is genomen na een nieuwe regelgeving die het gebruik van wegwerpplastic verbied bij zogeheten ‘gesloten evenementen’.

De bekers zijn ontworpen door hospitalitypartner YveY. Het grote doel van de bekers is om plasticverspilling tegen te gaan en rommel in het stadion te voorkomen, maar directeur stadions Janine van der Putten ziet nóg een voordeel. “De unieke ontwerpen van de bekers voegen een extra dimensie toe aan de totale stadionbeleving.” Zo zijn de rode, groene en zwarte bekers ook ideaal als collectorsitems voor de NEC-supporters.

Foto: NEC Nijmegen