NEC speelde zondag tegen FC Twente met een ongebruikelijk duo centraal in de defensie. Pavel Cmovs en Zoltan Szelesi waren de vervangers van de geschorste Rens van Eijden en de met griep afgehaakte Bram Nuytinck. De aanval van FC Twente had het erg lastig met de twee verdedigers. Cmovs lachte breeduit na afloop van de wedstrijd.

"Over mijn eigen spel ben ik tevreden, maar eigenlijk geldt dat voor het spel van hele team. We stonden goed, speelden compact en gaven maar een paar kansen weg. Tegen een team als FC Twente doe je het dan gewoon erg goed", meldt de Tsjech op de officiële website van NEC. Zelf was Cmovs indirect betrokken bij de eerste treffer van N.E.C., de penalty die werd ingeschoten door Lasse Schöne. "Na een voorzet kwam de bal tussen Genero Zeefuik en mij in te liggen. Ik wilde de bal afschermen om daarna te schieten, maar kreeg een schop van Brama. Terechte penalty dus."

Cmovs verwachtte vooraf een zwaardere middag tegen FC Twente, zeker met de 2-6 winstpartij van de Tukkers in de uitwedstrijd tegen PSV in het achterhoofd. "Maar zo’n rare competitie is het wel. Groningen kwam hier ook naar toe met een goede reeks achter zich, maar laat zich hier ook wegspelen. Zelf zijn we ook wisselvallig en eigenlijk geldt dat voor zo’n beetje elke club dit seizoen. Vandaag was het bij ons goed. Vanaf de eerste minuut was dat goede gevoel er al en dat groeide alleen maar naarmate de wedstrijd vorderde."

Cmovs speelde zelf een uitstekende wedstrijd in het centrum van de defensie. Of het zijn beste wedstrijd voor NEC tot nu toe was, laat hij in het midden. "Zo denk ik namelijk niet", legt hij uit. "Als de trainer tegen me zegt dat ik ga spelen, dan ga ik gewoon mijn best doen. Zo simpel is het." Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVV op het programma. "Die moeten we gewoon gaan winnen", weet Cmovs. "We staan maar op vier punten van de achtste plaats en dat is toch de plaats waar we willen staan. Er komen nu wedstrijden aan die we moeten kunnen winnen en als dat lukt, dan kan het nog zomaar een leuk seizoen gaan worden."