Melvin Platje scoorde zaterdagavond tegen Roda JC Kerkrade als invaller zijn derde competitiedoelpunt namens NEC, maar de treffer bleek niet voldoende om een gelijkspel uit het vuur te slepen: 1-2. De aanvaller was na afloop van de ontmoeting duidelijk in zijn commentaar.
”Het is gewoon kut dat we verliezen”, aldus Platje op het digitale thuis van de Nijmeegse club. ”Dat ik scoor maakt niet zoveel uit, ik win liever. Maar vooral de eerste helft was niet goed. Ik had het idee dat pas toen Stef Nijland en ik invielen het wat beter ging lopen. We hebben er toen hard voor geknokt, maar het was uiteindelijk niet genoeg.”
NEC werkte een matig eerste bedrijf af, wat de ploeg op een fluitconcert kwam te staan van de eigen aanhang. ”Ik snap de onvrede bij het publiek na de eerste helft. Die was gewoon niet goed, klaar. Daar moet je je als speler verder niet aan irriteren. Als je daar last van gaat krijgen, dan komt het helemaal niet meer goed. We stonden ook nog steeds 0-0, dus in de tweede helft moet je dan gewoon weer gaan knokken en er ervoor gaan.”
Na de theepauze bracht hoofdcoach Alex Pastoor Stef Nijland en Platje, die het seizoen beiden nog begonnen als basisspeler, binnen de lijnen. ”Het leek goed te zijn dat er wat vers bloed in het veld kwam met Stef en mij. Ik maak ook de goal uit de rebound van zijn schot. We hebben sowieso nagelaten vaker op doel te schieten. Daar hadden we meer van moeten profiteren.”
”Daarna krijg ik zelf nog een goede kans op de 2-2, maar ik schoot te zwak in helaas”, weet Platje. ”En er werd nog een buitenspelgoal van mij afgekeurd. Ik weet niet of het daadwerkelijk buitenspel was, dat wist ik op dat moment in ieder geval niet. Maar het blijft wel jammer.”