Met een kapitaalinjectie en nieuwe clubstructuur moet NEC weer een ‘serieuze eredivisionist’ worden. Het gaat volgens De Gelderlander om een ‘opschoning’ in de top van de club en een aandelentransactie. Het nieuws heeft niets te maken met de goede prestaties in de play-offs.

In 2008 werd de structuur van de club aangepast met een Stichting Administratiekantoor (Stak), benoemingscommissie van het Stak, Raad van Commissarissen en directie. Daarnaast zijn er twee investeringsfondsen, waarbij een groep daarvan aandelen in de club heeft. “Marcel wil de club helpen, de structuur verbeteren en zorgen dat NEC financieel weer gezond wordt” zegt een anonieme bron rondom de zakenman tegen De Gelderlander. De aandelen worden dan ondergebracht in een nieuwe stichting.

Volgens Leen Looijen, lid van de Raad van Commissarissen, stapt Boekhoorn ‘nu echt in’. Dat zou betekenen dat NEC een miljoenenbudget krijgt om te promoveren naar de Eredivisie of om serieus te handhaven als de club zondag promoveert. De aanstelling van de ambitieuze Ted van Leeuwen als technisch directeur is daar ook een signaal van.

Foto: Rob Koppers