De clubleiding van NEC heeft maandagochtend een crisisberaad gevoerd over de degradatie naar de Jupiler League. Zowel Bart van Ingen als Ton van Gaalen zwijgt over de uitkomsten van het overleg.

Algemeen directeur Van Ingen gaf direct na afloop van het laatste duel met NAC aan dat hij alleen doorgaat als daar voldoende draagvlak voor is in de Raad van Commissarissen. Technisch directeur Edwin de Kruijff stapte gisteren al op, aangezien hij zich niet prettig voelde in de huidige structuur.

Ernie Brandts
Ook is er vandaag een einde gekomen aan de soap rond Ernie Brandts. De assistent van Peter Hyballa voelde zich niet goed na het vertrek van de hoofdcoach, waardoor hij besloot afstand te nemen voor de rest van het seizoen. Mocht NEC zich handhaven zou zijn contract automatisch met een jaar verlengd worden, maar dat is door de degradatie niet het geval. Zo komt er dus ook een einde aan het huwelijk tussen NEC en Brandts en kan NEC opzoek naar een nieuwe staf. Ron de Groot en Patrick Pothuizen zullen namelijk weer een stapje terug doen richting de beloften.

Foto: Rob Koppers