De club van 19 financierde dit jaar voor de 19e keer het trainingskamp van NEC, maar een aantal van hen heeft voor het eerst de trip van ForzaNEC en RN7 mede gefinancierd. We zochten Jack Bongers, Frans Hendriks en Ruud Boekhoorn op rondom de wedstrijd tegen Eintracht Braunschweig en vroegen hun waarom dit zo belangrijk is voor de club.

"Om NEC op een goed niveau te houden in de winterstop, zodat we na de winterstop meteen weer door kunnen gaan met de lijn die we hebben ingezet", begint Boekhoorn. "Nu er een nieuwe trainer bij is is het extra lekker, zowel voor hem als voor de spelersgroep. Zoals je in de wedstrijden zag heeft hij er al aardig wat in gekregen in zo’n kleine week. Als je ook ziet hoe het trainingsschema was en hoe het nu is, daar heeft die wel over nagedacht. Daarom zijn de wedstrijden bijvoorbeeld ook een uur verlaat, heeft hij het onder anderen over powernaps en andere technologiën."

Bongers vervolgt. "Wat die heeft meegekregen uit Porto en Liverpool brengt hij hier in de praktijk. Voor NEC kan dit wel eens een sensatie worden. Hij is zeer gedreven, heeft een eigen visie. Voor NEC begrippen is het uniek dat we zo’n trainer hebben kunnen vastleggen, eentje die al elf jaar in de keuken van de topclubs meekijkt. Deze trainer kan NEC naar een veel hoger niveau brengen", zijn Bongers en Boekhoorn eensgezind.

Foto: Broer van den Boom