Ibrahim Cissoko mocht voor de winterstop voor het eerst zijn opwachting maken in de basiself van de Nijmegenaren. Na de winter werd de flankaanvaller toch weer naar de bank verwezen door Rogier Meijer, maar door blessures is het de afgelopen duels weer aan Cissoko. Daar is de aanvaller uiteraard blij mee, want dat was immers ook zijn doelstelling voor 2023.

Dat NEC zichzelf te weinig beloonde met het gelijkspel tegen tegen Sparta was voor velen al duidelijk. De Nijmegenaren waren continu de bovenliggende partij, maar kwamen niet verder dan een 1-1. “We hebben ons te weinig beloond, dat zij onze trainer ook”, blikt Cissoko terug op de wedstrijd tegen Sparta. “Het was qua spel onze beste wedstrijd tot nu toe. Maar het scoren aan doelpunten ontbrak.” Na de winterstop laten de rood-groen-zwarten sowieso beter spel zien. “De winterstop heeft ons heel goed gedaan. Als team zijn we veel hechter geworden, dan zie je dat het ook beter draait in het elftal. De sfeer is gewoon hartstikke fijn hier. We hebben met elkaar goede gesprekken gehad op het trainingskamp. Dat maakt wel een verschil. Je stelt doelen met elkaar en één van onze doelen is plek acht halen.”

Doelstelling

Het gat met die achtste plaats, die aan het einde recht geeft op de play-offs, is momenteel vier punten. “We krijgen nu een paar lekkere wedstrijden. Daar moeten we echt veel punten gaan pakken. Ik zeg vijftien punten uit vijf wedstrijden. Met alles eronder ben ik ontevreden”, lacht Cissoko.

De doelstelling voor hem was om na de winterstop een vaste basisplek te hebben. Op dit moment is dat doel bereikt dus kunnen we op naar zijn volgende doelstelling. “Daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Ik wil mijn basisplaats behouden en wil gewoon steeds belangrijker worden voor het team met doelpunten en assists. Ik weet dat ik gewoon meer moet gaan creëren om die plek in het elftal te behouden. Ook zal ik moeten weten wanneer ik een actie in kan zetten. Op verdedigend en tactisch vlak zal het ook beter moeten, maar daar word ik in geholpen”, sluit Cissoko af.

Foto: Orange Pictures