Op een zonnig maar bovenal opvallend druk Papendal heeft NEC O21 verzuimd punten te pakken tegen Vitesse O21. Ondanks een prima eerste helft ging het de tweede helft nat in een verder tamme derby. Simon van Duivenbooden was de belangrijkste man aan Arnhemse zijde met twee doelpunten. NEC O18 kan de promotieaspiraties voorlopig bevriezen. Ondanks vele kansen tegen Excelsior O18 werd NEC O18 geen punt gegund.

Met onder andere Robin Roefs, Ibi Cissoko en Nils Rossen in de basis, was het een heel matig eerste halfuur op Papendal. Bij Vitesse startte onder andere Million Manhoef en oud-NEC’er Giovanni van Zwam. Veel balbezit aan beide kanten leidde niet tot kansen. Het eerste wapenfeit was na een kleine twintig minuten waar Roefs geen moeite had met een slap schot van Gyan de Regt.

Cissoko liet zien waarom hij nadrukkelijk tegen een basisplaats aanhikt bij hoofdtrainer Meijer. De buitenspeler was verantwoordelijk voor een onverwachte 0 – 1. Mauro Zijlstra ging na een sliding makkelijk naar de grond waarna scheidsrechter Smit wel onmiddellijk naar de stip wees. Cissoko pakte zijn verantwoordelijkheid en met een gedurfde ‘Panenka’ zette hij NEC op voorsprong.

Zijlstra leek vlak voor rust zijn ploeg op rozen te schieten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door Smit. In tegenstelling tot de wedstrijd in Nijmegen hadden de junioren van Nicky Hofs en Tim Cornelisse maar weinig in te brengen. NEC wist zich moeiteloos staande te houden en had na de voorsprong het betere van het spel.

Wat er in de Arnhemse thee zat, weet niemand. Vitesse startte feller dan wat het in de eerste helft deed, wat al na 50 seconden de gelijkmaker opleverde. Simon van Duivenbooden was eerder bij de bal dan Roefs en kopte de 1-1 tegen de touwen. NEC had het niet meer en het goede spel van de eerste helft was vooral in het eerste kwartier nergens meer te zien.

Miliano strafte dat keihard af. Een hard schot in de lange hoek liet Roefs kansloos. Nog geen minuut later moest Schubert aan de andere kant dwingend ingrijpen op een poging van invaller Niekel. Een kwartier voor tijd werd het beslist in Arnhems voordeel. Simon van Duivenbooden was voor de tweede maal vanmiddag trefzeker met het hoofd en was verantwoordelijk voor de 3-1 eindstand.

Aan- of afhaken voor NEC O18
NEC O18 had na een vrij weekend gelijk weer een belangrijke wedstrijd voor de boeg. Om in de race te blijven met concurrent Excelsior O18 moest er in eigen huis gewonnen worden. Met nog wedstrijden tegen sc Cambuur, FC Den Bosch en FC Volendam in het verschiet kan puntverlies dodelijk zijn. Doel is om sowieso de tweede plek te halen, wat recht geeft op promotie na de winterstop naar Divisie 2.

Het leek ook een leuke middag te worden voor de mannen van Worm en Moeliker. Na negen minuten opende Bo Geurts de score na een vloeiende counter die de spits afmaakte. Hierna werd het echter slordiger en kreeg het vlak voor rust twee klappen te verwerken. Nadat de gelijkmaker viel, die geheel uit de lucht kwam vallen, was het twee minuten na de gelijkmaker aanvoerder Emre Oguz die de gasten op voorsprong schoot.

Na rust was het alleen maar NEC wat voetbalde en Excelsior wat tegen hield en na verloop van tijd nogal demonstratief tijd ging rekken. NEC miste scherpte en geluk om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Kansen waren er van Dion Marckx, Jordy Voet en Kevin Kers, maar allen troffen geen doel. Bo Geurts leek in de absolute slotminuut NEC toch nog dat verdiende punt te bezorgen maar zijn schot van afstand spatte uiteen op de paal: 1-2.

Beeld: LIN VI Fotografie/eigen materiaal