NEC won vrijdagavond op bezoek bij SC Cambuur met 0-1. De Nijmegenaren deden dit met basisdebutant Ibrahim Cissoko in de gelederen. De publiekslieveling mocht het, eindelijk, vanaf het begin laten zien en deed dit zeker niet onverdienstelijk. “Ik had de één op één nog iets vaker mogen opzoeken.”

“Ik speelde een redelijke wedstrijd. Het kon af en toe zeker beter, maar uiteindelijk ben ik best tevreden”, aldus de altijd goedlachse Cissoko bij ESPN. “Ik denk dat ik meer kansen had kunnen creëren en misschien had ik de één op één iets vaker kunnen opzoeken. Al met al heb ik wel prima gespeeld.”

Het was voor de jongeling zijn eerste basisplaats, na aanhoudend aandringen van de supporters. Hij liet met zijn acties gelijk zijn attractieve manier van spelen zien. “Zo’n voetballer ben ik. Dan voel ik mij altijd fijn. Deze keer was ik basisspeler en ik hoop dat ik er volgende week weer in sta. Dat zou lekker zijn voor mij.”

Ook Cissoko werd gevraagd naar het hoogtepunt van de wedstrijd, namelijk het doelpunt van Lasse Schöne. “We weten dat hij het kan en zeggen ook dat hij dat vaker moet doen. Deze keer schiet hij hem echt prachtig binnen. Die techniek heeft hij.”

Billenknijpen

“In de fase na rust hadden we door moeten drukken. Als je dan de 0-2 maakt dan is het einde wedstrijd, nu was het nog billenknijpen de laatste tien minuten. Ik zat ook helemaal te popelen op de bank, maar gelukkig is het goed gekomen”, eindigt een stralende Cissoko.

Foto: Orange Pictures