Publiekslieveling Ibrahim Cissoko lijkt NEC deze zomer te gaan verlaten. Het Franse Toulouse, uitkomend in de Ligue 1, zou er met NEC al uit zijn. De transfer wordt naar verwachting nog deze week afgerond. Volgens zijn zaakwaarnemer is de speler al in de Franse stad om zelf tot overeenstemming met Toulouse te komen.

Cissoko (contract tot 2024) zou de eerste speler in drie jaar tijd worden die door NEC voor een stevig bedrag verkocht wordt. Naar verluidt is er ruim 2,5 miljoen euro gemoeid met de transfer. Daarmee zal de buitenspeler, samen met Anthony Musaba, op de vijfde plek staan in het rijtje van duurste verkopen van NEC.

In 2021 was Cissoko nog op weg naar FC Dordrecht, maar op het laatste moment bleef hij toch bij NEC. De foto’s voor een overgang naar de club uit de Keuken Kampioen Divisie waren zelfs al gemaakt, toen algemeen directeur Wilco van Schaik de man achter de technische zaken, Ted van Leeuwen, terugfloot.

Cissoko maakte zijn debuut tijdens het 1-0 verloren uitduel met FC Utrecht op 29 april 2022. Een week later zou de jonge buitenspeler NEC in extremis langs Go Ahead Eagles schieten. Mede door zijn deze goal, maar vooral door zijn opportunistische spel, groeide Cissoko uit tot een publiekslieveling. De 20-jarige buitenspeler kwam tot nu toe 32 keer in actie voor de Nijmeegse club. Hij scoorde drie keer.

Foto: Rob Koppers