NEC heeft een flinke klapper gemaakt op de transfermarkt. De Nijmegenaren hebben een akkoord bereikt met Toulouse over de transfer van Ibrahim Cissoko. De 20-jarige vleugelaanvaller komt daarmee in een mooi rijtje terecht.

Waar eerst nog werd gesproken over zo’n 2,5 miljoen euro, geven de laatste geluiden aan dat Cissoko voor ongeveer drie miljoen euro naar Frankrijk gaat. Bij de deal heeft NEC bovendien een doorverkooppercentage bedongen.

In het verleden ontving NEC alleen hogere transfersommen voor Björn Vleminckx (3,3 miljoen) en Jasper Cillessen (3,2 miljoen). Brett Holman (3 miljoen) staat nu op een gedeelde derde plek, samen met Cissoko. Opvallend: alle vier deze mega-transfers werden bewerkstelligd door Carlos Aalbers. De technisch directeur maakt meteen een van de verwachtingen waar: hij moest voor Marcel Boekhoorn weer geld in het laatje brengen met transfers.

In Frankrijk gaat Cissoko met een aantal oud-Eredivisionisten samenspelen. Thijs Dallinga en Stijn Spierings staan al onder contract bij de Franse bekerwinnaar, al lijkt laatstgenoemde deze zomer transfervrij te vertrekken. Zakaria Aboukhlal, oud-PSV en AZ, krijgt er met Cissoko een concurrent bij. Cissoko zal in Toulouse ook de kans krijgen om zijn entree in de Europa League maken. De club veroverde een Europees ticket met het winnen van de beker. 

Met zijn acties aan de linkerkant groeide de Cissoko uit tot publiekslieveling in De Goffert. Toch werd hij nooit een echte basisspeler. De linksbuiten kwam in totaal 31 duels in actie voor het rood-groen-zwart en wist daarin drie keer te scoren.

Foto: Orange Pictures