Ibrahim Cissoko zorgde voor het winnende doelpunt in extremis tegen Go Ahead Eagles en dat leverde drie punten op. Het was zijn eerste goal en eerste wedstrijd in de Goffert. ForzaNEC sprak met hem na afloop: ”Het is super mooi, ik kan het niet geloven maar het is echt gebeurd. Ik ben alleen maar blij.”

In de 80e minuut valt Cissoko in en 10 minuten later scoort hij de 1-0. ”Ik zie dat Mikkel (Duelund, red.) de bal voor krijgt en dan zie ik dat die linksback net tekort komt en de bal net voor mijn voeten komt en dan schuif ik hem simpel binnen.”

Het leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, dan moet een laat doelpunt heel lekker voelen. ”Dat is heerlijk, wij hebben de punten nodig en dat het in de 90e minuut gebeurd is alleen maar mooi.”

Play-off plek

NEC staat nu op plaats 8 en dat geeft recht op de play-offs voor Europees voetbal. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. ”Ik geloof er zeker in. Het zijn geen makkelijke wedstrijden die we hebben, maar met ons team denk ik dat we het wel kunnen behalen. Dus ik geloof er wel in.”

”Het is snel gegaan”

Cissoko is pas kort bij het eerste elftal en speelde vandaag zijn eerste wedstrijd in de Goffert. ”Ik kan het zelf nog geeneens geloven maar als ik zometeen thuis ben ga ik alles beseffen. Het is echt snel gegaan in twee weken tijd en gelijk een goal maken, dat is echt mooi.”

Wat kunnen we nog meer verwachten van de 19-jarige aanvaller? ”Ik ben goed in de een-op-een, kan een goal maken, assists geven, ben tweebenig en kan een mannetje opzoeken. Jullie gaan nog meer goals van mij zien hopelijk.”

NEC zit dun in de aanvallers momenteel. ”Dat is wel wat ik hoop natuurlijk, maar het is aan de trainer natuurlijk. Als ik minuten krijg doe ik mijn best en probeer ik belangrijk te zijn voor het team”, sluit Cissoko af.

Foto: Rob Koppers