Zaterdagavond won NEC met 3-1 van FC Emmen. Ibrahim Cissoko mocht door absentie van onder andere Oussama Tananne en Magnus Mattsson in de basis starten. Hij wist te scoren en speelde een goede wedstrijd.

”De felicitaties stromen binnen en dat is lekker”, begint de 19-jarige speler tegenover ForzaNEC. ”Het was een lekkere wedstrijd. Ik dacht toen ik de penalty veroorzaakte, dat ik er gelijk lekker inzat. Dat ik dan nog mag scoren is extra lekker.”

Cissoko maakte zijn tweede goal van het seizoen. ”Ik kreeg de bal van Ela (Tavsan, red.). Een goede steekbal en ik stond heel dicht bij de keeper dus. Ik wilde eigenlijk schieten, maar ik zag dat hij vroeg naar beneden ging, dus stifte ik hem.” De jonge vleugelaanvaller heeft een goede band met het publiek, hij kan weinig fout doen. ”Het is mooi dat het publiek mijn liedje zong, dan ben ik heel dankbaar.”

Basisspeler

Cissoko mocht het nu laten zien als basisspeler. ”Tegen Cambuur heb ik prima gespeeld. Maar ik vond dat ik tegen RKC en Almere niet echt heel goed speelde. Dan is deze wedstrijd wel goed voor mijn zelfvertrouwen ook. Ik voel altijd druk voor elke wedstrijd, gezonde druk. Ik heb met de trainer gesproken over wat ik beter kan doen, de ballen kan ontvangen. Ik had veel moeite met mijn verdedigende taken, daardoor ging het aanvallend ook niet echt goed.”

Wat er nog beter kan? ”Ik denk sowieso het 90 minuten volhouden, dus conditioneel. Nog slimmere keuzes maken, weten wanneer ik de bal moet uithalen. Soms wil ik iets te veel”, sluit de Nijmegenaar af.

Foto: Rob Koppers