Ibrahim Cissoko ligt langer vast bij NEC. De club en de talentvolle aanvaller hebben een overeenstemming bereikt over een contract tot ten minste medio 2024. ForzaNEC sprak na afloop van de oefenwedstrijd tegen DIO ’30 met de aanvaller over zijn contractverlenging.

Cissoko beleefde in de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen zijn doorbraak met als hoogtepunt de winnende treffer in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. “Ik ben super blij met mijn contractverlenging. Het heeft allemaal lang geduurd, de besprekingen waren er al voordat ik mijn debuut gemaakt had. Na mijn debuut is het allemaal in een sneltreinvaart gegaan.” De invalbeurten van de talentvolle aanvaller hebben, volgens hem, veel invloed gehad op een langer verblijf in Nijmegen.

Moeizaam begin

Tegen DIO ’30 speelde Cissoko in de eerste helft mee. Een helft waarin het leek alsof de Nijmegenaren het even zwaar hadden. “Het was een moeizame wedstrijd. De tegenstander hing tegen de eigen zestien aan, waardoor wij er moeilijk doorheen kwamen. In de tweede helft hebben mijn teamgenoten prima gespeeld en een terechte uitslag neergezet”, aldus de aanvaller. Waarom het in de tweede helft wel lukte om te scoren? “De vermoeidheid ging een rol spelen en onze jongens speelden het goed uit.”

De oefencampagne is dus goed gestart met twee overwinningen. Wat zijn de verwachtingen van Cissoko voor het nieuwe seizoen? “Ik hoop dat we in het linkerrijtje kunnen eindigen, dat is wel de bedoeling. Ik wil veel minuten gaan maken en belangrijk zijn voor het team. Het liefst wil ik mijn plek aan de buitenkant verzekeren, maar er is veel concurrentie.” Na vanavond is er wellicht een nieuwe concurrent bij op de vleugel. Joep van der Sluijs wist drie goals te maken en is op dreef deze oefencampagne. “Ik ben blij voor hem. Het is een jongen van deze club, dan is het leuk dat hij een hattrick weet te scoren”, zo sluit een goedlachse Cissoko af.

Foto: Orange Pictures