Voor de twee oudste jeugdteams van de voetbalacademie van NEC was het een mooi weekend. De verre reis naar Heerenveen waren voor Mark Otten en zijn team niet voor niets; in Friesland won het overtuigend met 3-0. Op De Eendracht had NEC O18 bezoek van FC Volendam O18. Ondanks lange tegenstand van de Noord-Hollanders trok NEC na 90 minuten aan het langste eind. 

NEC O21 naar vierde plek 
De ‘tweede seizoenshelft’ is zaterdagmiddag begonnen wat betekent dat de kaarten nu wel een beetje geschud zijn. NEC wilt na de winterstop graag op het hoogste niveau blijven voetballen, maar moest daarvoor vanmiddag in Heerenveen wel winnen om uit te lopen. De Friezen staan daarentegen op de laatste plaats en zullen de aankomende weken alle zeilen bij moeten zetten om niet te degraderen. Op 2 oktober werd deze wedstrijd in Nijmegen gespeeld, waar de Nijmegenaren in de absolute slotfase de overwinning over de streep trokken.

Ondanks een vertraging van een halfuur had NEC weinig moeten met de Friezen van Menno van Dam. De eerste helft eindigde dan wel doelpuntloos, na zes minuten in de tweede helft was het Bo Geurts die op aangeven van Micheal Danki de score opende. Uitblinker van de middag was spits Ibrahim Cissoko die tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide door de 0-2 achter doelman Kroesen te schuiven. Het was dezelfde Cissoko die vier minuten later Gallio Esajas in stelling bracht die de eindstand van 0-3 bepaalde. Door de overwinning stijgt NEC nu naar de vierde plek met een kleine voorsprong op FC Twente/Heracles Almelo O21. De Tukkers verloren op bezoek bij ADO Den Haag waardoor het verschil met de nummer zeven drie punten bedraagt. Volgend weekend staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor de junioren van Mark Otten. De leeftijdsgenoten van NAC Breda komen op bezoek in Nijmegen. In Breda werd het twee weken geleden 1-1.  

NEC O18 krijgt wat meer lucht 
NEC O18 had zaterdagmiddag de kans om de gevarenzone te verlaten. Door gunstige uitslagen op andere velden konden de jongens van trainer Leiwa Vitesse en FC Twente/Heracles O18 passeren. Na twee zure, onverdiende nederlagen zou een overwinning voor het O18-team sowieso welkom. Hekkensluiter FC Volendam kwam op bezoek, de tegenstander waar NEC eerder dit seizoen nog met 1-4 won. De Volendammers staan met één puntje op de laatste plaats en zal een zware kluif hebben om zich nog te kunnen handhaven. NEC had het vooral in de eerste helft het erg zwaar tegen het ‘andere Oranje’. Het gemis van een spits was duidelijk zichtbaar bij FC Volendam, die met wat meer scherpte de score hadden kunnen uitbreiden. De voetbalwet is echter keihard, want door het hoofd van verdediger Tygo Kersten gingen de teams rusten met een 1-1.  

Sam Sow, die in de eerste helft voor veel dreiging zorgde, bracht na twee minuten de stand dan eindelijk op 2-1 voor NEC. Het verzet van FC Volendam was echter niet gebroken want het bleef aandringen, waar NEC op sommige momenten van geluk kon spreken dat FC Volendam niet scherp genoeg was. NEC kwam er via de flanken ook erg goed uit, maar mistte ook wat scherpte. De spanning bleef zodoende in de wedstrijd, maar Stan van Ballegooij bezorgde NEC de drie punten. Vanaf de penaltystip was het tien minuten voor tijd de spits die de 3-1 op het scorebord zette. Hierdoor stijgen de Nijmegenaren naar de vijfde plek met drie punten voorsprong op nummer zeven Vitesse, die op 27 november naar Nijmegen komen. Volgende week kunnen de Nijmeegse junioren zich in Breda revancheren op NAC waar NEC op bezoek gaat. 

Foto‘s: LIN VI Fotografie