Jasper Cillessen stond met een grote glimlach ESPN te woord na het gelijkspel tegen Ajax (1-1). De Groesbeker onderscheidde zichzelf met enkele cruciale reddingen en denkt daarbij stiekem alweer aan een plek onder de lat in het Nederlands Elftal. “Ik ben fan van Oranje en ik hoop er bij te komen.”

Cillessen was gepasseerd door Louis van Gaal voor het WK in Qatar, maar hoopt op een comeback onder Ronald Koeman.” Ik heb hem nog niet gesproken. Volgende week heb ik wel een gesprek met keeperstrainer Patrick Lodewijks.” Voor de goalie is dat een goed teken naar een comeback in Oranje. “We gaan het eerst hebben over hoe het de afgelopen maanden is gegaan.” Ondanks dat Cillessen niet aanwezig was in Qatar, heeft hij wel alle wedstrijden kunnen zien. Daarbij geeft hij ook de nodige compimenten aan Andries Noppert. “Ik was verrast over zijn prestaties. Hij heeft het goed gedaan, dus alle complimenten voor Andries.”

Zondag blonk Cillessen zelf weer uit onder de lat met uitstekende reflexen op bijvoorbeeld twee kopballen van Edson Álvarez. “Je kijkt gewoon waar de bal blijft. Daar moet je op reageren. Gelukkig was het twee keer binnen mijn bereik. Ik ben blij met mijn reddingen, maar hij had hem net zo goed via de binnenkant van de paal binnen kunnen koppen. Gezien de wedstrijd is dit voor ons natuurlijk een bonuspuntje”, zo sluit de sluitpost af.

Foto: Rob Koppers