Jasper Cillessen liep met een dubbel gevoel De Goffert uit afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles (1-1). Desondanks ging de knop al snel weer om, want er staat een mooi affiche voor de deur, zeker voor de Groesbeekse doelman. Zondag neemt NEC het namelijk op tegen de oude werkgever van Cillessen: Ajax.

“We komen uit een verslagen positie terug op gelijke hoogte”, blikt de goalie terug op het duel tegen Go Ahead Eagles bij ForzaNEC. “Met een punt ga je dan nog blij het veld af, alleen gezien het wedstrijdverloop hadden we moeten winnen.” Zelf had Cillessen op een aantal afstandsschoten en wat voorzetten weinig te doen gehad. Frustrerend? “Nee, want ik heb ook wedstrijden gehad waarin ik wel veel aan het werk was, maar het resultaat minder. Dan heb ik liever dit.”

Komende zondag komt Ajax op bezoek in Nijmegen. Een club die de Groesbeker door en door kent. Tussen 2011 en 2016 speelde de doelman meer dan honderd wedstrijden voor de Amsterdammers. “Je kijkt altijd uit naar het spelen tegen topclubs. Dat zijn wedstrijden die je vooral wil spelen. Ik ken alleen niemand meer binnen de huidige selectie. Wellicht wat mensen binnen de staf.”

Maar oude vrienden ontmoeten is voor Cillessen een bijzaak. “Gewoon eerst drie punten pakken, daarna kunnen we pas leuk doen. Ze komen steeds beter terug in hun oude vorm. Tegen Vitesse en Marseille was het bij vlagen weer wat meer swingen. Langzaam begint Ajax meer hun aanvallende ding te doen. Er komt steeds meer vertrouwen in die ploeg en dat is wel prettig voor het Nederlandse voetbal. Hopelijk kunnen ze komend weekend hun aanvallende intenties uitstellen”, sluit Cillessen lachend af.

Foto: Orange Pictutes