Bondscoach Louis van Gaal heeft tekst en uitleg gegeven over zijn opstelling tegen België. Oranje startte noodgedwongen met drie andere spelers, terwijl Remko Pasveer onder de lat mocht blijven staan. Jasper Cillessen moest daardoor opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank.

Dat kondigde Van Gaal ook eerder al aan. “Ik probeer als bondscoach naar de lange termijn te kijken”, zo verklaarde Van Gaal tegenover de NOS. “Je bent op zoek naar jongere talenten, niet naar een oudere keeper dan de andere doelmannen. Maar ja, Pasveer levert en dan wil ik hem ook twee wedstrijden zien.” Cillessen, Justin Bijlow en Mark Flekken hebben diezelfde kans ook gehad. “Dan kan ik ze alvast laten wennen aan het shirt van Oranje. Dat is altijd zwaarder dan iedereen denkt.”

Wie er op het WK het doel mag verdedigen wil en kan Van Gaal nog niet verklappen. “Die knoop heb ik nog niet doorgehakt. Twee duels zijn daarvoor te kort en ze moeten het ook bij hun club laten zien. Ik heb wel een gevoel en Frans Hoek ook. Alleen die staat niet vast”, zo sluit de bondscoach af.

Foto: Orange Pictures