Waar NEC vorige week tegen SC Heerenveen allerminst een overtuigende indruk maakte, steeg Jasper Cillessen andermaal boven zichzelf uit. ‘Jasper heeft mede gezorgd voor het punt dat we in Friesland haalden’, vertelde trainer Wiljan Vloet aan Voetbal International.
De talentvolle doelman (20) had eerder in de week van Vloet te horen gekregen dat hij eerste keeper blijft, ook nu aanvoerder Gabor Babos na een blessure is teruggekeerd. ‘Afgelopen week heb ik beide keepers kenbaar gemaakt hoe de zaken er nu voorstaan. Het blijft natuurlijk een luxesituatie’, vervolgde Vloet.
‘Gabor is zeer belangrijk in de groep en gaat professioneel met deze teleurstelling om. Hij blijft ook aanvoerder, mocht hij in het veld komen. Gabor kent de wetten van de voetballerij en heeft Jasper tijdens zijn afwezigheid sterk zien keepen. Hij heeft aangegeven Jasper te steunen, maar wel zijn kans te willen pakken, mocht die zich aandienen. Dat is dus een gezonde concurrentiestrijd.’
Voor Cillessen is het zaak op dezelfde voet verder te gaan. ‘Ik heb hem een spiegel voorgehouden en aangegeven wat we van hem verwachten. Jasper koppelt gretigheid aan enthousiasme. Die lijn moet hij doortrekken’, aldus Vloet.
Bron: VI.nl