Jasper Cillessen zag vrijdagavond hoe NEC op voorsprong kwam. Hij moest echter via een penalty toestaan dat Sparta op gelijke hoogte kwam. Toch is de doelman tevreden over de wedstrijd.

“Je gaat op bezoek bij de koploper op een vrijdagavond, dan mag je wel verwachten dat het hectisch wordt”, begint Cillessen. “Ik denk dat we ons goed stand hebben gehouden.” Dat tevreden gevoel komt voort uit het feit dat NEC veel noodgedwongen wisselingen moest doorvoeren. Zo begon Cillessen de wedstrijd met een nieuw centraal duo voor zich. “Met Philippe (Sandler, red.) en Bram (Nuytinck, red.) gaat het prima. Philippe kende ik al van vorig jaar en Bram heb ik op mijn negende leren kennen, dus we hebben jarenlang samen in het busje gereden. Ik denk dat we een fantastische eerste helft gespeeld hebben. Ook toen Bram eraf moest met Mathias (Ross, red.) en daarna Calvin (Verdonk, red.) hebben we het verdedigend fantastisch gedaan.”

Uiteindelijk moest Sandler ook het veld verlaten en daardoor kwam er plek voor een debutant: Luc Netten. Even later mocht ook Nils Rossen zijn debuut maken. “Ik wil ook een compliment geven aan de nieuwe jongens die erbij zijn gekomen. Ze speelden op karakter, zoals we willen trainen. Ook echt op z’n Nijmeegs: mouwen opstropen en gaan.” Toch konden ook de debutanten niet voorkomen dat Sparta via een penalty op gelijke hoogte kwam. Voor Cillessen een zuur moment. “Ook de manier waarop. Ik denk dat Youri (Baas, red.) hem heel ongelukkig aantikt. Hij moet hem geven, maar het is wel super zuur.”

“Had misschien meer ingezeten”

Toch staat Cillessen met een opgeheven hoofd aan het einde de pers te woord. Ontevreden is hij zeker niet. “We wisten dat we dit konden en dat zie je ook in de eerste helft. Daarom zijn we ook relatief rustig gebleven toen het even wat minder ging in de eerste twee wedstrijden. Nu komt het er dan uit en dat is mooi. Gezien de wedstrijd had er misschien wel meer ingezeten dan een gelijkspel. Als je ziet wat er allemaal aan wissels voorbij is gekomen, is één punt wel lekker. Maar als je voor staat, is het natuurlijk nog lekkerder om hem over de streep te trekken.”

Na het wegvallen van Nuytinck mocht Cillessen de aanvoerdersband dragen, een leuke bijkomstigheid. “Lasse (Schöne, red.) is de eerste aanvoerder en Bram is nummer twee. Die kunnen in het veld ook meer betekenen, dus ik snap de keuze volledig. Vorig jaar tegen Feyenoord mocht ik hem voor het eerst dragen en dit is wel speciaal, maar uiteindelijk moeten we het met z’n allen doen.”

Interlandbreak

NEC hoeft komend weekend niet te voetballen voor de Eredivisie, vanwege een interlandbreak. Daarna staat de uitwedstrijd met PSV gepland. Cillessen verwacht dan weer een aantal ploeggenoten terug te zien. “Dat is geen makkelijk potje, maar ik geloof dat we tegen die tijd een fitte groep hebben. Lasse zal tegen die tijd er weer bij zijn en ik hoop dat het met Mees (Hoedemakers, red.) meevalt. Maar als je ziet hoe de jonge jongens invallen, heb ik er al het vertrouwen in.”

Foto: Orange Pictures