Het gaat beter en beter bij NEC. De club won afgelopen weekend van SC Heerenveen en ondanks dat het spel niet altijd even sprankelend was, gaven de Nijmegenaren niks weg. Voor Jasper Cillessen was het dus een rustig duel tegen de Friezen, waardoor hij niet spreekt van revanche. Daarnaast gaat hij in op het uitduel in Utrecht en de aankomende bekerfinale.

“Ja, lekker getraind”, vertelt Cillessen naast het gras in het Goffertstadion. “In het stadion is het veld toch wat beter. Dit is in mijn ogen een van de beste velden, zo niet het beste, veld van de Eredivisie. Dat is wel wat anders dan het kunstgras van een tijdje terug”, doelt de doelman op de halve finale tegen SC Cambuur (1-2).

Revanche

Tegen Heerenveen hield de 34-jarige Groesbeker zijn vijfde clean sheet van het seizoen in de Eredivisie. Zeker na het duel tegen de Friezen vorig jaar, toen Cillessen flink in de fout ging, was dat een fijn duel nu om revanche te nemen, toch? “Ik heb niks te doen gehad, dus dan kan je weinig revanche nemen”, lacht de doelman. “Vorig jaar was natuurlijk mentaal geen lekkere wedstrijd. Ik heb dat afgesloten. Op dat moment waren er andere dingen belangrijker.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Inmiddels staat de oude vertrouwde Cillessen weer onder de lat bij NEC en daar waar hij eerst tijdens wedstrijden veelvoudig vol aan de bak moest, krijgt hij nu iets minder te doen. Dat is voor een keeper natuurlijk wel anders. “De focus ligt anders. Normaal kan je in een wedstrijd groeien, nu heb je minder te doen, maar als er iets gebeurt moet je er wel staan. Gelukkig heb ik daar ook wel wat ervaring mee”, vertelt de oud-doelman van Ajax, FC Barcelona en Valencia.

Het is de laatste tijd erg leuk om NEC’er te zijn, beaamt ook Cillessen. “Laten we hopen dat het nog mooier wordt. Er zijn nog een paar mooie wedstrijden te gaan. 21 april staat natuurlijk bij iedereen omcirkeld. Eerst nog Utrecht, PSV, Fortuna, Vitesse en PEC Zwolle. Dan mag de volledige focus op de bekerfinale.”

Uit naar Utrecht

Eerst ligt die focus dus op FC Utrecht. Een tegenstander die begin dit seizoen nog met 3-0 verslagen werd door NEC in De Goffert, maar inmiddels flink is opgeklommen in de Eredivisie. Ook zij strijden om een plek voor de play-offs. “Utrecht-uit is nooit lekker om heen te gaan, want ze hebben eigenlijk altijd een goede ploeg. Als wij ons eigen ding doen maken wij zeker kans.”

“Het is echt een stugge ploeg”, stelt Cillessen. “Onder Ron Jans voetballen ze echt op z’n Utrechts zeg maar: hard werken, strijd leveren en blijven gaan. Ik denk dat Jens Toornstra wel een beetje het boegbeeld daarvan is. Ze zitten in een aardige flow”, besluit de doelman.

Foto’s: Orange Pictures