NEC heeft het prima optreden bij FC Twente slechts gedeeltelijk een vervolg kunnen geven. Net als vorige week begon de ploeg van Wiljan Vloet alleraardigst maar gedurende de wedstrijd zakte het spelpeil naar een zorgwekkend niveau. En zo verviel NEC ook tegen FC Utrecht weer in het patroon van de laatste weken en werd er na een voorsprong niet gewonnen: 1-1. 
De wedstrijd tegen FC Utrecht in een drijfnat Goffertstadion leek voor een deel wel een kopie van die van vorige week bij de landskampioen. Na wat kleine kansjes en een afgekeurde kopgoal van Lasse Schöne – de Deen stond buitenspel – was het John Goossens die al na acht minuten de 1-0 maakte. Na een prima voorzet van rechtsback Niels Wellenberg kon de middenvelder met rechts geheel vrijstaand uithalen en zo zijn vierde doelpunt van het seizoen maken. 
Het was op dat moment een terechte voorsprong. En ook in de minuten die volgden, zette NEC zijn tanden in het duel wat leidde tot een enorme mogelijkheid voor Thomas Chatelle. De Belg kon voor Utrecht-keeper Michel Vorm in alle vrijheid de bal aannemen na een mooie steekbal van Goossens maar verprutste het door de bal knullig van zijn voet te laten stuiteren. Zo verzuimden de Nijmegenaren om afstand te nemen van de gasten wat de thuisploeg in de tweede helft duur kwam te staan.
Een kwartier voor het einde was het Dries Mertens die voor Utrecht de bal in eerste instantie nog tegen de borst van doelman Jasper Cillessen schoot, maar in de rebound was het alsnog raak. Topscorer Ricky van Wolfswinkel haalde de trekker over en schoot de bal hoog en hard in het doel. Het doelpunt hing al een tijdje in de lucht en was tegen een NEC dat steeds meer achteruit moest niet minder dan terecht. Met de minuut werd het niveau bedenkelijker en het morrende publiek leek zich schrap te zetten voor de eerste nederlaag in negen duels.
Het was aan keeper Cillessen te danken dat het pas zo laat in de wedstrijd 1-1 werd en bleef. Hield de Groesbeker in de eerste helft Wuytens, Mertens en Duplan van het scoren af, in de tweede helft deed hij dat nog eens een aantal keer dunnetjes over. Onder meer was het Kevin Strootman die na een steekpass van Duplan moederziel alleen op de jonge keeper af ging maar ook nu weer was Cillessen de baas over de bal.
Het was veelzeggend dat Jasper Cillessen zich weer eens kon ontpoppen tot beste man aan Nijmeegse zijde. Met nog negen wedstrijden te gaan is het gat met nummer 16 Excelsior tien punten. Dat is een redelijke marge maar het is te hopen dat de ploegen onderin niet teveel punten meer pakken in de resterende wedstrijden. Want van het eigen spel moet NEC het niet hebben.
Opstelling NEC: Cillessen; Wellenberg (’81 Otten), Nuytink, Zomer, Amieux; Schöne, Zimling, Davids; Chatelle (’85 Latupeirissa), George (’66 Ten Voorde), Goossens
Voor foto’s klik hier.