Een vertrek van Jasper Cillessen naar Ajax lijkt dichterbij. De Amsterdammers polsten de Groesbeker, maakten de interesse bij NEC kenbaar en deden een eerste bod.
"We zijn druk aan het onderhandelen", antwoordde Frank de Boer aan De Telegraaf. De krant meldt dat NEC vier miljoen euro vraagt voor Cillessen, terwijl Ajax een lager bedrag met bonussen wil bieden.
De vader en zaakwaarnemer van de doelman, Ton Cillessen, bevestigt dat Ajax zich bij hem heeft gemeld. "Voordat clubs met elkaar in contact treden, wordt een speler informeel gevraagd hoe hij tegenover een overstap staat. Als die al negatief antwoordt, hebben onderhandelingen over de transfersom geen zin. Maar dat was bij Jasper niet het geval. Als jonge, talentvolle keeper wil hij zich ontwikkelen en bij Ajax zou hij die kans krijgen."
 
Cillessen senior wil nog niet op de zaken vooruit lopen. "Pas als we toestemming van NEC krijgen, zullen we verder in gesprek gaan met Ajax. Gezien alle belangstelling en media-aandacht laten we ons bijstaan door een professional: Kees Ploegsma junior."
Mocht de vorig jaar doorgebroken goalie komen dan moet hij in Amsterdam de strijd aan gaan met de huidige eerste doelman Kenneth Vermeer.