NEC is zeer slecht begonnen aan het uitduel bij RKC. Al binnen het eerste halfuur spelen was het 2-0 voor de thuisploeg. In Waalwijk eiste de VAR een grote rol op door de bal tweemaal op de stip te leggen.

Na een overtreding van Philippe Sandler kon scheidsrechter Jeroen Manschot, die door de VAR naar het scherm werd geroepen, niet veel anders doen dan een strafschop te geven aan RKC. Dario van den Buijs ging achter de bal staan en de 2-0 leek een kwestie van tijd. Dat gebeurde echter niet. Jasper Cillessen ging vol overtuiging naar zijn linkerhoek en pakte de bal knap. Er viel zichtbaar een flinke last van de Groesbeekse doelman af, die in de Eredivisie nog nooit een penalty pakte. In totaal kreeg Cillessen in Nederland 27 strafschoppen tegen. Maar eentje ging er mis. Tijdens Ajax tegen Jablonec zag Cillessen de bal over het doel gaan.

De VAR zag echter een ‘overtreding’ bij de gepakte strafschop. De spelers, van zowel RKC als NEC, zouden te snel in zijn gelopen, waardoor de bal opnieuw op de stip werd gelegd. Ditmaal ging doelpuntenmaker David Min achter de bal staan. Hij faalde niet en maakte er 2-0 van.

Op sociale media is er veel kritiek op de beslissing van VAR Serdar Gözübüyük. Oordeel hieronder zelf: wordt er te vroeg ingelopen?

Foto: Orange Pictures