Jasper Cillessen heeft vrijdagochtend een belletje gehad van Louis van Gaal met de mededeling dat er geen plek voor hem is in de WK-selectie. Dat nieuws werd als eerste gemeld door de Gelderlander en is inmiddels bevestigd aan deze site.

Cillessen zou na het telefoontje ontploft zijn van woede terwijl hij op de club was. NEC bereidt zich ondertussen voor op het duel met RKC (zondag 12:15) en staat om 11:00 op het trainingsveld. Cillessen traint mee met NEC, maar geeft na afloop geen interviews. De training is besloten.

Cillessen heeft reeds 63 interlands achter zijn naam staan en was met Oranje actief op het WK van 2014 onder Van Gaal. Voor het EK van 2021 viel hij op het laatste moment af. Volgens bondscoach Frank de Boer omdat hij niet fit was, maar Cillessen verwees dat excuus van de coach in de media naar het dagboek der fabelen.

De afgelopen maanden was er een enorme discussie in de media gaande wie er eerste keeper zou moeten worden. Cillessen is dat nu niet geworden en mag ook gelijk thuis blijven. Donderdag kregen Oussama Tannane en Souffian El Karouani al eenzelfde bericht, al lag het voor hen minder in de lijn der verwachting om mee te gaan naar de mondiale eindstrijd.

Foto: Orange pictures