Jasper Cillessen ontkent dat hij tijdens het promotiefeest van NEC waarbij hij aanwezig was het coronavirus heeft opgelopen. De doelman werd enkele dagen later positief getest en gaat daarom niet mee naar het EK.

“Zondag 23 mei ben ik uit Valencia teruggekeerd, ben ik via een sneltest negatief getest op corona en heb ik bij mijn ouders in Groesbeek NAC-NEC gekeken. Na de promotie ben ik naar het huldigingsfeest gegaan bij De Goffert”, vertelt Cillessen tegen De Telegraaf. De keeper noemt het ‘aantoonbare onzin’.

Hij vervolgt: “Ik heb het stadion via een zijingang betreden, voortdurend anderhalve meter afstand in acht genomen en de huldiging eerst van achter het podium en later vanaf het tribunedak bekeken. Nóóit heb ik tussen mensen gestaan, die niet negatief waren getest. En ik ben vroeg weer naar huis gegaan.”

Cillessen zegt ook dat hij enorm baalt van de beslissing van bondscoach Frank de Boer om hem thuis te laten. “Door mijn besmetting zit ik opgesloten in mijn appartement. Ik heb me nog nooit zo machteloos, boos en verschrikkelijk gevoeld. Ik heb vanwege corona één dag verkoudheidsklachten gehad, maar verder 0,0 problemen.”

Foto: Rob Koppers