Jasper Cillessen zit niet in de voorselectie van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag zijn 29-koppige lijst bekend, maar neemt de NEC-goalie daar niet in op.

Er zijn vier keepers geselecteerd: Justin Bijlow, Mark Flekken, Andries Noppert en Bart Verbruggen. In de laatste interlandperiode in juni viel laatstgenoemde af in de definitieve selectie. Verbruggen kwam later die maand met Elayis Tavsan namens Jong Oranje in actie op het EK voor spelers onder de 21 jaar. Justin Bijlow was destijds eerste keeper bij het grote Oranje.

Cillessen zat toen niet bij Oranje vanwege een duidelijke vormdip. Koeman sprak Cillessen daar telefonisch over en Patrick Lodewijks bezocht de 34-jarige doelman met enige regelmaat. Cillessen kon begrip opbrengen voor de keuze van Koeman, die sprak over ‘geen definitief afscheid’ voor de doelman. Of de 65-voudig international nog steeds in beeld is is de vraag, nu Flekken (Brentford FC) en Verbruggen (Brighton and Hove Albion FC) indrukwekkende transfers naar de Premier League hebben gemaakt.

Het Nederlands Elftal komt begin september uit tegen Griekenland en Ierland. Het zijn twee cruciale wedstrijden voor Oranje, dat zich wil plaatsen voor het EK dat komende zomer in Duitsland georganiseerd wordt.

Foto: Orange Pictures