Voor Jasper Cillessen zal het duel tussen NEC en Ajax van zondagmiddag bijzonder zijn. De 22-jarige doelman maakte vorig seizoen furore namens de Nijmeegse club en dwong afgelopen zomer een transfer af naar de landskampioen, waar hij voorlopig Kenneth Vermeer nog wel voor zich moet dulden in de pikorde.

"Ik ben blij met wat zij voor mij hebben gedaan", vertelt Cillessen over zijn periode bij NEC. De geboren Groesbeker is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Gelderse club en werd immer op handen gedragen door de aanhang. "Supporters kunnen je maken en breken. Samen met trainer Wiljan Vloet hebben ze mij redelijk gemaakt, anders had ik nu niet bij Ajax gespeeld. Bij NEC is het voor mij allemaal begonnen, maar als klein jongetje hoop je ooit op een grote transfer. Die heb ik gemaakt.".

In de 31ste speelronde van de vorige jaargang speelde NEC Ajax voor de theepauze van de mat, maar liet het na vaker dan één keer te scoren. Uiteindelijk grepen de Amsterdammers toch nog de zege (1-2). Cillessen verwacht ditmaal een minder moeizame overwinning. "Ze missen niet alleen Björn Vleminckx. Maar ook Niki Zimling, Bas Sibum en Lorenzo Davids. Allemaal aanjagers op het middenveld die ze vorig jaar wel hadden. Nu hebben ze meer voetballend vermogen, maar in wedstrijden tegen ons heb je vooral aanjagers nodig. Het wordt geen makkelijke wedstrijd, maar als het op voetballen aankomt hebben wij een beter elftal”, besluit de talentvolle sluitpost op het digitale thuis van Ajax.