Jasper Cillessen staat de laatste weken in de schijnwerpers bij NEC, maar niet op een positieve manier. Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente (4-0) oogde de doelman op momenten nogal nerveus, hoewel hij ook aan aantal goede reddingen verrichtte. Na afloop sprak hij met ESPN over de laatste weken. “Ik heb betere fases gekend in mijn carrière.”

“Twente was echt een klasse beter vandaag en wij kwamen er helaas niet aan te pas. Dat is zuur”, begint de doelman. “We waren heel slordig in balbezit, dan ga je het heel zwaar krijgen en dat heb je gezien. Slordig in de passing, veel balverlies, dan kun je Twente niet onder druk zetten waar je dat wil.”

Bewogen week

Tijdens de vorige wedstrijd van NEC ging Cillessen hopeloos in de fout bij de 2-3 van SC Heerenveen. Na afloop sprak hij niet met de aanwezige pers. Donderdag vertelde hij hoe hij de afgelopen week beleefd had en vrijdag kwam hij daar na de wedstrijd nog een keertje op terug. “Het was een lastige week, maar ik heb de knop omgezet en hard getraind. Dan is dit natuurlijk geen lekkere afsluiter.”

“Volgens mij heb ik een redelijke wedstrijd gespeeld, maar daar mogen jullie verder over oordelen”, vervolgt Cillessen. Toch waren er twee hachelijke momenten voor de doelman. “Bij dat eerste moment met Manfred Ugalde wacht ik te lang omdat ik wil blijven voetballen. Hij blokt de bal en daar kom ik inderdaad goed weg.” Het tweede moment kon hij zich wat minder goed voor de geest halen. “Ik weet niet zo goed wat je bedoelt? Soms moet je de marges opzoeken om te blijven voetballen. Dat proberen we. Volgens mij komt die bal daarna best aardig aan, dus het gaat net goed”, stelt de Groesbeker na het zien van de beelden.

Mindere fase

Heeft de doelman hiermee revanche genomen op zijn flater van vorige week? “Nee, want dan hadden we hier gewonnen. Persoonlijk ook niet, want je krijgt er vier tegen, dus dan heb je geen lekkere avond. Wat ik ook in de krant gezegd heb: ik heb betere fases gekend in mijn carrière. Niemand is foutloos, maar ik maak er te veel de laatste tijd, dat klopt. Ik moet daar nu even doorheen. Het is vooral hoe jullie ernaar kijken. Zelf moet ik het gewoon een plek geven en de wedstrijd spelen. Volgens mij heb ik vandaag een aantal reddingen gehad, maar je gaat er wel met 4-0 vanaf”, sluit een balende Cillessen af.

Foto; Orange Pictures