Jasper Cillessen staat voor zijn rentree in het Nederlands Elftal. De keeper is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Cillessen kan de zesde NEC’er worden die een interland speelt terwijl hij onder contract staat bij NEC. Volgende week begint de nationale ploeg aan de EK-kwalificatiecyclus.

Jasper Cillessen maakt na het gemiste WK zijn definitieve terugkeer in het Nederlands Elftal. De goalie is opgenomen in de 25-koppige selectie van bondscoach Ronald Koeman. De bondscoach maakt net als Cillessen zijn rentree bij de nationale ploeg en heeft twee concurrenten voor Cillessen geselecteerd: Mark Flekken en Bart Verbruggen. Laatstgenoemde debuteert in het Nederlands Elftal.

Cillessen kan zijn rentree gaan maken in en tegen Frankrijk, volgende week vrijdag om 20:45 uur in Parijs. Drie dagen later volgt de ontmoeting met Gibraltar in De Kuip. De duels zijn het begin van de kwalificatiecyclus voor het EK voetbal 2024 in Duitsland. Onder Koeman was Cillessen jarenlang de eerste doelman van Oranje.

Speelt Cillessen daadwerkelijk in één van deze wedstrijden, wordt hij de tweede NEC’er deze eeuw die een wedstrijd speelt in het Nederlands Elftal. Romano Denneboom ging hem in 2004 voor. Cillessen zat sinds zijn terugkeer bij de Nijmegenaren al eens bij de nationale selectie, maar toen kwam hij niet tot speelminuten.

Foto: Orange Pictures