Voor Jasper Cillessen draaide zijn terugkeer in het Nederlands elftal uit op een grote teleurstelling (4-0 nederlaag tegen Frankrijk). De goalie zag er bij de 2-0 niet best uit en dat rekent hij zichzelf aan, zo zei hij na afloop tegenover het Algemeen Dagblad.

Doordat Cillessen mis zat kon Dayot Upamecano scoren uit een vrije trap van Antoine Griezmann. “Het was een hele zure avond. Daarmee druk ik mezelf nog netjes uit denk ik”, was de eerste reactie van de Groesbeker na z’n rentree in Oranje. “Er ging veel mis. Ik houd er echt een klotegevoel aan over. We gaven de doelpunten veel te simpel weg.”

Na de dramatische eerste helft in Parijs ging het tekeer in de kleedkamer van het Nederlands elftal. De doelman van NEC hield zijn kaken stijf op elkaar. “Wanneer je zelf zo’n eerste helft speelt, dan moet je ook je mond houden. De bal kwam op mijn hand en via de kluts kwam de bal in de goal. Als je komt als keeper, dan moet je hem hebben.”

Gibraltar

Of Cillessen maandagavond tegen Gibraltar weer het doel mag verdedigen is nog maar de vraag. “Ik kreeg alleen te horen dat ik deze wedstrijd mocht keepen. Gezien mijn verleden qua fitheid bekijken we dat van wedstrijd tot wedstrijd”, sluit Cillessen in mineur af.

Foto: Orange Pictures